måndag 17 juni 2013

Skolavslutning


Ljuvliga skolavslutning! Så fort detta år har gått. Det känns som att det bara var några veckor sedan vi tog emot femtioen solbrända, ganska blyga ettor. Nu är ettan redan slut och i fredags firade vi skolavslutning tillsammans.
 
Klassrummen var (rättså) städade och prydda med sommarblommor. På vårt temablock önskades alla barn och föräldrar en glad sommar.
 
Vi pratade om våra sommarplaner och sedan skrev vi om dem och ritade härliga sommarbilder till. Vi startade med inledningen "I sommar vill jag..."

Dagens supporterskara var stor.

Att jobba inför publik var inget problem för barnen.

Solarna levererade som vanligt.

Vackraste guldstilen, dagen till ära, och välformulerade meningar.
 
Härliga sommarblommor.
 
Alla barnen påminde också om sommarblommor i sina fina kläder.

Någon passade på att skola in småsyskon på Solen denna avslutningsdag.

"Oj, vad ska jag välja?"

Glada miner!
 
"I sommar vill jag att solen ska skina varje dag!"

Och så måla en fin bild.
 
Härlig bild av skolavslutningsaktivitet.
 
Tänk så många som får plats i våra klassrum!

Arbete på gång.
 
Läsårets sista arbetsinsats. 

Sist av allt läste vi upp för varandra. Härliga små och stora sommarönskningar.
 
Sommar, sommar, sommar!

En liten present till alla föräldrar från alla oss på Solen.

Underbar skönsång. Eftersom vädret inte tillät uteavslutning blev det ett sista genrep inne för våra största supportrar.

Hängiven fanclub!
 
Så roligt att så många av er föräldrar hade möjlighet att vara med denna dag!
Tack för superfina sommarpresenter. Vi älskar alla våra fina väskor och det somriga innehållet (fleecefilt, servetter och saftflaska) kommer väl till pass. Vi vill också passa på att återigen tacka för ett mycket gott samarbete under året som gott.
 
En glad sommar önskar alla vi på Solen!
Nu tar Solskensberättelser sommarlov!

fredag 14 juni 2013

Rektorsinfo 130614


Hej alla föräldrar! 

Som jag tidigare informerat er om så lämnar jag min anställning som rektor på Stanstorpsskolan och Kyrkheddingeenheten. Min sista arbetsdag här är den 28 juni.

Det är nu klart med tillsättningen av efterträdare och Kia (Christina) Olén har fått tjänsten.
Kia kommer närmast från Anneroskolan som rektor tillika förskolechef. Biträdande rektor, Dan Hansson har halva sin tjänst här i Kyrkheddinge så han är redan väl insatt i verksamheten inför nästa läsår, vilket också känns bra.

Jag vill tacka er för ett gott samarbete under de år jag varit här på Stanstorpsskolan. Det har varit fantastiska år här med er, både barn och föräldrar.

Slutligen önskar jag er alla en riktigt go och avkopplande sommar med mycket sol och värme!


 
Vänliga hälsningar

Sara Thorén
Rektor


måndag 10 juni 2013

Soleninfo 130610

 
Hej alla föräldrar!
Nu sjunger terminen verkligen på sista versen. Imorgon tömmer vi lådor och bokhyllor och det kommer hem lite saker. Om ni ska spara en sak från ettan så är det den fina ABC-pärmen där barnen har samlat allt arbete från vårt ABC-tema. Den är fylld av möda och underbara bevis på era barns utveckling under året som gått. Skicka gärna med en namnad papperspåse så att allt säkert får plats och inget går förlorat.
 
 
Som vi förstår att många har märkt så har vi fått bekymmer med våra mailkonton. Vi kommer inte att använda dessa mailadresser mer så skicka inga mail dit. Från och med höstterminens start kommer vi att göra ett nytt försök att anvvända våra kommunadresser. Redan nu går det bra att nå oss via dem.
 
 
 
Hoppas vi ses på torsdag!
Anna och Katharina
 


onsdag 5 juni 2013

Soleninfo 130605

Hej på er!
Idag har alla barn fått en sångtext med sig hem i väskan. Det är en av de sånger vi solar ska framföra på skolavslutningen. Texten sitter inte riktigt än, därför ber vi er att träna den tillsammans med era barn över helgen. Det är ett viktigt uppdrag vi har ute på kullarna på torsdag nästa vecka!
 
Vid era barns utvecklingssamtal tidigare i våras, satte vi upp individuella mål för barnen. Dessa mål arbetar vi såklart mot varje vecka på olika sätt, men vi har under de senaste veckorna avsatt tre skolpass till enskilt målarbete. Under dessa pass har era barn fått jobba mot sitt individuella mål. De har fått en muntlig genomgång samt egna övningsuppgifter. Vi har dokumenterat barnens arbete och kommer i dagarna börja maila hem rapporter om hur det gått för var och en. Detta ser vi som en viktig del i barnens skolarbete. De ges inflytande och blir medvetna om sin egen utveckling och ni föräldrar får insyn och blir delaktiga i era barns utveckling.
 
Vi önsker er en riktigt varm och skön helg!
Katharina och Anna
 

tisdag 4 juni 2013

Solskenspromenad i trafiken

Vilken härlig dag för en trafikpromenad! Vad gör man på en sådan? Jo, man undersöker närområdet och är lite trafikdetektiv. Vilka risker hittar vi som har med trafik att göra, nära skolan och i området runt omkring?

I små grupper gick vi en sväng och stannade många gånger och pratade om vad vi såg.

Cykelvägen utanför skolan kan vara en risk om vi inte ser oss för. Tittar vi åt fel håll när vi går över så kan vi bli påkörda av en cykel.

Herr Gårman är en bra kompis att ha. Här pratade vi om varför övergångsställen finns och hur man ska göra när man går över en gata.

 Titta vänster - höger - vänster. Om det är fritt - GÅ!

Skolans parkeringsplats utgör också en risk. Här får vi inte leka! Om vi måste går här så går vi på gräset, bredvid en vuxen och ser oss noga för. 

Detta gör vi för att barnen ska veta var det kan vara riskfyllt att vara kring skolan och i deras bostadsområden. De ska också kunna ge exempel på hur de kan minska riskerna genom trafiksäkert beteende. Som vanligt visste solarna redan mycket och ville gärna prata om sina erfarenheter och kunskaper. Vi återkommer till detta viktiga efter sommaren.

måndag 3 juni 2013

Soleninfo 130603

Kära Solenföräldrar!
Solen lyser in i våra klassrum och sommarlovet närmar sig med stora steg. Idag har jag berättat för barnen att jag går i pension till sommaren. Det har varit fantastiskt roligt att följa Solens barn under deras första år på Stanstorp. Tack också för ett gott samarbete med er föräldrar! Jag önskar er alla ett innehållsrikt sommarlov och därefter två nya, spännande skolår tillsammans med Solens härliga personalgrupp.
Boel

Nyfiken på trafiken

Idag hängde det en ny temaplansch på tavlan. "Nyfiken på trafiken" stod det.
 

Egentligen började vi nosa på detta redan förra veckan, när vi pratade om cyklar.
 
Även om man bor i Staffanstorp är det viktigt att vara medveten om trafiken omkring oss och hur vi kan uppträda säkert så att inget händer oss.
 
Vi startade dagen med att högläsa om när Nicke Nyfiken fick en cykel. Mitt i läsningen räckte ett barn upp handen och påpekade att Nicke inte hade cykelhjälm på sig. Detta skapade ett bra samtal, efter läsningen, om varför vi ska ha hjälm när vi cyklar och om när man annars kan behöva hjälm.  
 
Sedan blev vi alla designers och formgav världens snyggaste cykelhjälmar.









 Mödosam färgläggning.
 
 Inget fel på fantasin.
 




 Glad vägg.
 
 Saker jag gillar!
 
Cykelhjälmstillverkare är välkomna att komma och låta sig inspireras.

Föräldrar är också välkomna!